Debie & Verkuijl – Landgoed De Hooge Paaschberg – Restauratie en onderhoud

Erfgoedhovenier: Debie & Verkuijl

Klanttype: Landgoed De Hooge Paaschberg

Locatie: Ede

Objecttype: Landgoed

Werkzaamheden:

In 2015 hebben onze erfgoedhoveniers de restauratie van het landgoed De Hooge Paaschberg te Ede uitgevoerd aan de hand van een door het collega-bedrijf SB4 opgestelde tuinplan. De tuin is vermoedelijk door de tuinarchitect D.F. Tersteeg ontworpen in gemengde stijl, getuige de resterende landschappelijk aangelegde slingerpaden in de voortuin.

Dit maakt het project bijzonder…

Na een periode van teloorgang van dit unieke historische pand heeft de betrokken eigenaar een bouwteam samengesteld, zodat de restauratie efficiënt verliep. Door een goede communicatie waren zowel het pand als de omliggende tuin tegelijkertijd klaar op de gestelde opleverdatum, wat zeker als een bijzondere prestatie genoemd mag worden, gezien de complexiteit van het gehele project.

Het aanzicht van de woning aan de voorzijde is met de historisch landschappelijke belijning benadrukt. Het tuindeel achter de woning heeft een eigentijdse invulling gekregen. Een fraai rondlopend grindpad vormt de ontsluiting van de kavel, in combinatie met het historische slingerende zandpadenpatroon lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Onze erfgoedhoveniers voeren het dagelijkse onderhoud uit. De beplanting wordt goed begeleid om het gewenste beeld te bereiken. In een historische tuin mag een uitbundige stinzenbeplanting niet ontbreken. Een jaar na aanleg zijn meer dan 10.000 st. stinzenbollen aangeplant dat in het voorjaar een kleurrijk bloementapijt oplevert.