Landgoed & buitenplaats – Onderhoud, advies en renovatie

Erfgoedhovenier: Allure Tuinen

Klanttype: Zorginstelling (geestelijk)

Locatie: Den Haag

Objecttype:

Landgoed & buitenplaats

Werkzaamheden:

Regulier onderhoud is de kerntaak. Daarnaast is er een advies en renovatieplan gerealiseerd en gefaseerd uitgevoerd.

Dit maakt het project bijzonder…

In een bos- c.q. parkachtige omgeving aan de Zuidkant van Den Haag staat een zorginstelling waar mensen met psychische problemen of psychotische aandoeningen, kortere of langere tijd kunnen verblijven.

Het vele groen en de vele bomen geven rust en beslotenheid op het terrein. Rondom de kerk – die gebruikt wordt voor samenkomsten en dient als stilteplek – is een tuin ontworpen die past bij de sfeer van de kerk.

Aansluitend aan de formele vormen van deze tuin krijgt het groen verder het park in een losser en landschappelijker karakter. Wandel- en fietspaden maken het mogelijk om in alle rust gebruik te maken van het park.

De expertise van onze hoveniers wordt ingezet om het onderhoud te verzorgen. Dit onderhoud wordt samen met een deel van de bewoners van de zorginstelling uitgevoerd. Dit heeft voor veel mensen een therapeutische werking en stelt hen in de gelegenheid om met een doel buiten te zijn. Deze samenwerking stelt ook ons bedrijf in de gelegenheid om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.