Villatuin Rotterdam – Snoeiwerk en ‘groter’ onderhoud

Erfgoedhovenier: Reijm Hoveniers

Klanttype: Particulier

Locatie: Rotterdam

Objecttype: Villatuin

Werkzaamheden:

Opdrachtgever houd van natuur en vindt dat het landgoed wat mag verwilderen, dat betekend dat niet alles meer netjes bijgehouden wordt, de particuliere tuinman doet een deel van het werk. Wij snoeien hier jaarlijks alle hagen rozen en wat heesterbeplanting. Doen verder de ‘grotere’ of lastige onderhoudswerken zoals het kappen van omgewaaide of slechte bomen in de singels en bosranden, schoonmaken van sloten e.d.

Dit maakt het project bijzonder…

Het is een unieke stille groene plek in de stad. De woning een royale houten villa met daaromheen een fraai jaren 70 aangelegde tuin. rond de woning gemetselde tuinmuren en trappen. Centraal in de tuin bij de woning een buxus/taxusknoop met rozenborder.  Verder veel beukhagen, Rhododendrons en grindpaden, een plek met allure.

Verder van de woning af veel natuur, een boomgaardje, paardenweides, een bosperceel met kronkelende paden en volop vogels, ook kun je er fazanten en een vos aantreffen. Langs de vaart aan de westzijde wordt het perceel gemarkeerd door een hoge houtsingel van Italiaanse populieren.

De grootste uitdaging voor ons hier is het in stand houden van deze plek. Door met de beschikbare onderhoudstijd de belangrijkste zaken aan te pakken, zodat het ontwerp in takt blijft en de plek de allure houdt van toen.